We use cookies on this site to enhance your user experience.
By clicking any link on this page you are giving your consent for us to set cookies.

Project of the Year incl. Renovation (up to €50M)

Relocation of Shatin Sewage Treatment Works into Caverns

relocation
The urban areas in Sha Tin have been developed with limited land for further development. The complicated urban fabric evolved over the past decades has imposed many constraints on improving the built environment and limited the growth potential of that areas.
Hong Kong’s topographical setting with steep natural hillsides also limits the extent for further urban expansion. The majority of the tunnels and caverns
are in rock with more than half span of rock cover above the tunnel crown and will be formed using the drill and blast method. The proposed STSTW is located at the fringe of the Sha Tin urban area and therefore the site is surrounded by numbers of sensitive receivers including utilities, features and structures such as residential buildings, schools, etc.
The key success of the project is led by fully compliance of the mutual trust and cooperation between project participants and the project team. They worked together with a common goal of bringing a modern and efficient project for the industry.

Cost : 27 Million Euros